Campagne: Goed Boeren in Burundi

Het doel van deze campagne is om boeren te helpen de landbouw te verbeteren door middel van een duurzame aanpak waarmee ze armoede kunnen bestrijden en zelfredzaam kunnen worden.

Door middel het ophalen van sponsorgelden en donaties willen we boeren een lening kunnen verstrekken waarmee ze grondstoffen, machines, arbeid en middelen kunnen huren of kopen om daarmee hun landbrouwproces te kunnen optimaliseren.

Door kennisoverdracht en begeleiding ondersteund met een financiële investering zal een boer gaandeweg kunnen leren om de kwaliteit en kwantiteit van de oogst te verbeteren. Hierdoor zal de boer in staat zijn om duurzaam zijn bedrijf te voeren waarbij continuïteit, groei en winst kunnen worden gerealiseerd. Dit zorgt voor een beter ondernemersklimaat en draagt bij aan de onafhankelijkheid en commerciële slagkracht van de lokale ondernemers. Door dit in de vorm van een lening te doen die zal moeten worden terugbetaald, voelt de boer een natuurlijke verplichting om resultaat te behalen om aan deze verplichting te kunnen voldoen.

We starten een pilotproject met één boer: Arody Nahimana. Op het kaartje hieronder kunt u zien waar Arody in Burundi haar land heeft. Voor deze pilot hebben we ons het doelbedrag van €3500 gesteld, om Arody op weg te helpen om haar onderneming verder te ontwikkelen.