Afrika in de Achterhoek

< Terug naar Projecten

Afrika ontmoet de Achterhoek is een lokaal initiatief van Global Development Africa, om de integratie van Afrikaanse migranten in Nederland te verbeteren. Dit doen wij door de organisatie van empowerment trainingen en culturele evenementen waarbij Nederlanders kunnen kennismaken met de verschillende Afrikaanse culturen en vice versa. Op deze culturele evenementen wordt onder andere de Afrikaanse keuken, muziek, dans en kunst gepresenteerd.

De Kickoff van Afrika in de Achterhoek in augustus 2020

GDA streeft ernaar een mix Afrikaans en Nederlands publiek bij deze evenementen waarbij zowel Nederlandse als Afrikaanse optredens en buffetten worden aangeboden. Er zal ruime publiciteit aan deze dagen gegeven worden zodat juist ook mensen van niet-Afrikaanse herkomst aanwezig kunnen zijn.
Het doel is om Afrikaanse migranten te bereiken via hun eigen netwerk en hen uit te nodigen en te stimuleren om hun eigen talenten en kwaliteiten in te zetten op een positieve manier. Dankzij evenementen als ‘Afrika ontmoet de Achterhoek’ ontstaat er meer verbinding tussen beide culturen.
Ben je geïnteresseerd in ons volgende evenement of zou je graag een bijdrage willen leveren op welke manier dan ook? Wij komen graag in contact.
Meer weten over dit project? Bekijk foto’s van de evenementen van GDA in ons fotoalbum.